Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Masala füstölő

A  masala füstölő jelentése keverék füstölő. Ennél azonban sokkal többet jelent: India fíling, életérzés, megbabonázás. A masala füstölő illata ugyanis ellenállhatatlanul magával ragadó. Idesoroljuk a természetes alapanyagból gyúrt füstölőket. A masala füstölő nemzetközileg használt neve: masala agarbatti. Összefoglaltuk Neked a masala füstölőkkel kapcsolatos legfontosabb infókat, melyeket érdemes tudni.
Rendezés:

Masala füstölő vs. szintetikus füstölők

A masala füstölők a prémium kategóriájú füstölők. Alapanyagát a kézi gyártás során természetes faporból gyúrják. Ezt a masszát természetes olajokkal, fűszerekkel, mézzel és gyógynövényekkel illatosítják. Az így készült gyúrható állagú masala anyagot általában bambusz szálra sodorják.

Teljes füstölő kínálatunkat itt tekintheted meg >> Indiai füstölő pálca

Prémium minőségű természetes füstölőket itt találsz >> Természetes füstölő

A tradicionális füstölősodrás látványos folyamat, mely a lenti videón látható.

A masala füstölővel szemben a fekete színű füstölők olcsó, szintetikus olajokkal készülnek. Az ára lehet, hogy olcsó, de hatása nem kedvező. Fejfájást okoz és egyszerűen büdös.

Vannak, akik zsigerből visszautasítják a füstölő használatát. Ennek oka nagy eséllyel az, hogy korábban éppen egy ilyen olcsó, szintetikus füstölő szagától irtóztak meg. Erre a félreértésre akkor derül fény, amikor egy valódi masala füstölő illatát érezik meg.

Hogyan ismerhető fel a masala füstölő?

A masala füstölő legfőbb jellemzője a jóleső, megbabonázó illat. Ezzel szemben a szintetikus füstölő szaga első pillanatban kellemesnek tűnhet, de alaposabb szaglászás után szinte kiérezhetőek a vegyszerek. Sok esetben azonban a szintetikus füstölő szaga már első pillanatban kellemetlen és bántó.

Kézbe véve a masala füstölő kellemes tapintású. Természetesnek számít, hogy hozzáérve picit hullik róla a fapor. Enyhe nyomásra a masala füstölő gyurmaszerűen formázható. A füstölő tapogatása után kezünkön sem érzünk vegyszerre emlékeztető szagokat.

A masala füstölő további ismertetőjele a hosszú égési idő. Illattól függően elvárható, hogy a masala füstölő égési ideje 50-70 perc legyen. Ezzel szemben a szintetikus füstölők 20-30 perc alatt leégnek.

Melyek a leghíresebb masala füstölők?

A leghíresebb masala füstölő egyértelműen a Nag Champa, melynek illata a nyugati féltekén  egyet jelent a spiri-hippi-ezo-India fílinggel. Erről bővebben a Nag Champa füstölő hatása c. írásunkban olvashatsz.

Magyarországon a Nag Champa illat több típusa is elérhető. Ezek közül leghíresebb a Sai Baba Nag Champa agarbatti és a Goloka Nag Champa agarbatti.

A Bharata Nag Champa füstölő egyedülálló prémium minőségű füstölő. Itt tudod megvásárolni >> Nag Champa füstölő

A Bharata Webshop által forgalmazott masala füstölők mind válogatott prémium minőséget képviselnek. A Nag Champa mellett ezek a következők: Nirvana, Moksha, Dharma, Everest. A puding próbája az evés! Böngész közülük az írás alatti termék ajánlóból.

Mik az igazi masala füstölők összetevői?

Az igazi masala füstölők összetevői a következők: fapor, különböző gyógynövények és egzotikus fűszerek őrleményei, fagyanta, méz és természetes olajok.

Prémium minőségű füstölőink India kis manufaktúráiból származnak, ahol kézzel sodorják a pálcikákat. Kizárólag természetes alapanyagokkal dolgoznak. Nem használnak vegyi úton előállított illatokat.

Összefoglaló

Bátran állíthatjuk, hogy a masala füstölők a magára adó, spirituális beállítottságú útkeresők elengedhetetlen kellékei. A masala füstölő alkalmas a meditáció segítésére és a tér tisztítására is. Illata kellemes hangulatot áraszt, spirituális védőpajzsként vesz körbe minket – mindenféle mellékhatások nélkül.

 

 

Keresés